OWSIANKA BUDYNIOWA


Śniadanie to podstawowy i najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Zawsze powinniśmy o nim pamiętać. Nawet gdy nie mamy zbyt wiele czasu można przygotować szybkie, proste i co najważniejsze: smaczne śniadanie. Dziś mam do Was propozycję jaką jest owsianka budyniowa. Doskonała nie tylko na dni podczas, których jesteśmy zabiegani, ale przede wszystkim na chłodne poranki. Gwarantuje Wam, że gdy spróbujecie na jednym razie na pewno się nie skończy.
 Jej przygotowanie naprawdę nie wymaga żadnych kulinarnych zdolności. Jeżeli potraficie podgrzać mleko bez problemu poradzicie sobie z owsianką.

Owsianka budyniowa

1 szkl. mleka
3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka budyniu (smak do wyboru)
opcjonalnie: odrobina cukru, dżem, orzechy, suszone owoce

3 łyżki płatków owsianych wsypujemy do ¾ szklanki mleka i gotujemy. W pozostałym mleku rozpuszczamy 1 łyżkę budyniu (+ cukier). Gdy mleko z płatkami zaczyna wrzeć wlewamy resztę mleka i mieszamy. Gotowe!
Prosto, szybko i smacznie.

Porcje: 1
Czas przygotowania: 5 minut

Smacznego!


# Jeżeli macie dobre i sprawdzone sposoby na przygotowanie owsianki koniecznie podzielcie się nimi ze mną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

....