CIASTO MARCHEWKOWE


Wiosna zawitała u nas już na całego. Piękna pogoda sprzyja spotkaniom z rodzinom i przyjaciółmi. Jeśli chcemy naprawdę dobrze kogoś ugościć polecam Wam ciasto marchewkowe. Jest naprawdę proste, lekkie i przepyszne.

CIASTO MARCHEWKOWE

4 jajka
2 szkl. cukru
2 szkl. mąki
2 szkl. startej marchewki
1 szkl. startych jabłek
1 szkl. oleju
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody

Jajka ubić z cukrem, dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Następnie marchew i jabłka.
Piec w 180 stopniach przez 45 minut.

Polewa


10 dag serka Bieluch
½ kostki masła
½ szkl. cukru pudru
½ cukru waniliowego

Wszystkie składniki utrzeć i gotową masę rozprowadzić na cieście.

Jeśli nie chcecie aby ciasto było za słodkie po prostu zrezygnujcie z polewy.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

....